0
0
0

Kozmetik Üretimi Hakında Sık Sorulanlar

Kozmetik Üretimi Hakında Sık Sorulanlar

Kozmetik Üretimi Hakında Sık Sorulanlar
  • 10 Temmuz 2019, Çarşamba
  • 85
Kendi kozmetik ürünlerimi yapmak zor mu?
Hayır. Herhangi bir kimya veya kozmetik bilgisine ihtiyacınız yoktur ve laboratuvar deneyimine ihtiyacınız yoktur. Tek ihtiyacınız olan doğru tarifler ve malzemeler.
 
Ev yapımı kozmetiklerin avantajları nelerdir?
Kendi kendine üretilen ürünlerin en büyük avantajı, gerçekten doğal olmalarıdır. Birkaç yıl raf ömrüne kavuşmak için belirli bir renk veya koku için kimyasal madde ilave etmeye gerek yoktur. Cildiniz için neyin iyi olduğunu, sizin için etkili olan her bir ürünü açıkça kendinize ait kılan şeyleri ekleyin. Bu, konsantre bitkisel özler, değerli bitkisel yağlar ve bitki distilatları, aktifler, vitaminler, lipitler, proteinler ve doğal esansiyel yağlar gibi birçok farklı bitkisel özü içerir.
 
Özel ekipmana ihtiyacım var mı?
Hayır. Laboratuar ekipmanı veya diğer pahalı malzemeler gibi özel ekipman satın almanıza gerek yoktur. İhtiyacınız olan tek şey basit mutfak eşyaları, ölçü kaşığı ve kaplar, bir mutfak blender ve karıştırma için bazı cam kaplar. Nihai ürünleri depolamak için plastik kaplar veya kullanılmış ticari kozmetik kapları yeterlidir. Bununla birlikte, bazı durumlarda, pH indikatörleri veya renkli kozmetik (rujlar için) gibi özel ekipmanlar faydalı veya gereklidir.
 
Ev yapımı kozmetikler gıdaya dayalı ürünler midir?
Hayır. Ev yapımı ürünler için eski tariflerde, genellikle vücut bakım ürünleri yapmak için temel bileşenler olarak kullanılır. Bununla birlikte, günümüzde, ev yapımı kozmetikler için içerikler, yalnızca üretilmiş veya kimyasal olarak değiştirilmiş doğal içeriklerle birlikte yüksek oranda saflaştırılmış bitkisel maddelerdir.
 
Ev yapımı kozmetiklerde kimyasal madde var mı?
Kimyasallar genellikle daha iyi kalite veya performans için eklenir. Bununla birlikte, zararlı ve değerli kimyasallar arasında ayrım yapmak önemlidir. Çoğu ticari ürün, sıklıkla alerjik reaksiyonlara ve diğer cilt sorunlarına neden olduğu bilinen kimyasallar içerir. Doğal özelliklerini geliştirmek ve kozmetik amaçlar için faydalı kılmak için kimyasal olarak değiştirilmiş doğal kaynaklardan türetilen birçok kimyasal vardır. Her kimyasal madde zararlı değildir.
 
Ev yapımı kozmetikler pahalı mı?
Kendi kozmetik ürünlerinizi üretmek paradan tasarruf etmenizi sağlar. Temel bileşenler stoğunuz olduğunda, aylarca yetecek kadar çeşitli ürünler oluşturabilirsiniz. 
 
Ev yapımı kozmetiklerin raf ömrü ne kadardır?
(1) ne kadar temiz çalıştığınız (dezenfeksiyon çok önemlidir); 2) ne tür bir kap kullandığınız (kontaminasyon en aza indirildiği için dağıtıcılar tercih edilir); 3) anti-mikrobiyal ajanların (esansiyel yağlar, vitaminler ve koruyucular) konsantrasyonu.
 
Ürünlerimi satabilir miyim?
Evet, ürünlerinizi Sağlık Baknalığımız tarafından istenilen mevzuata uyarak satabilirsiniz. Sağlık bakanlığımızın linkinden veya bize ulaşark yasal mavzuat hakkında bilgi alabilirsiniz.
 
Kozmetik tarifler ve formüller nereden edinebilirim?
Bu web sitesinde (www.kozmetikhammaddeler.com) ücretsiz tarifler veriyoruz. Diğer tarifler kitaplarda bulunabilir. Ek olarak, birçok büyük kimya şirketi web sitelerinde ücretsiz formüller sağlar, ancak genellikle kendi envanterlerinden gelen uzun bir hammadde listesi isterler. Bununla birlikte, kozmetiklerin özelliklerini öğrendikten sonra kolayca kendi tariflerinizi oluşturabilirsiniz.
 
Ticari ürünlere de içerik ekleyebilir miyim?
Tamamlanmış ticari ürünlere birçok bileşen, özellikle aktif maddeler (örneğin vitaminler, seramitler, koenzim Q10 vb.) Veya kokuları eklenebilir. Bu, ticari bir ürünü özelleştirmek için yaygın bir yoldur. Maliyeti yüksek ürünlerinin temel nedeni, ürünlerde etkinlik elde etmek için gerekli olan yüksek miktarda etken bileşenlerin (yüksek maliyetler nedeniyle) içermesidir.
 
Hata yaparsanız ürünler zararlı olur mu?
Tüm içerik maddelerimiz toksik değildir ve cildi ve saçı tahriş edici değildir. Bununla birlikte, yanlışlıkla çok yüksek konsantrasyonda bir bileşen ekleseniz bile, ürününüz cildinize zarar vermez. Çoğu durumda, hiçbir şey hissetmezsiniz veya en fazla bazı küçük tahrişler. Kozmetik yapımında güvenlik hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen güvenlik kuralları sayfamızı ziyaret edin.
 
Ücretsiz Kargo

1.000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için