0
0
0

Kalite Nasıl Sağlanır

Kalite Nasıl Sağlanır

Kalite Nasıl Sağlanır
  • 24 Temmuz 2019, Çarşamba
  • 88
Kozmetik ürünlerinizi asla satmak niyetinde olmasanız bile, her zaman mümkün olan en yüksek kalitede ürünler üretmeyi hedeflemelisiniz. Kalitesiz ürünler, el işi kozmetik ürünlerine duydukları ilgiyi ve ilginizi hızla kaybetmenizi sağlayacaktır. Ürünlerinizin tutarlı kaliteyi garanti altına almasının birkaç yönü vardır:
 
Sert Kozmetik Malzemeler Satın Almayın
Piyasada uzun süredir sert ve cildi tahriş edici olduğu gösterilen birçok kozmetik bileşen vardır. Lütfen dermatolojik testlere dayanarak hangi ajanlardan kaçınılması gerektiğini öğrenmek için cildi tahriş edici bileşenleri kullanmaktan kaçının. Sadece yumuşak, doğal ve test edilmiş içeriklerin kullanılması, ev yapımı kozmetiklerin büyük bir avantajıdır.
 
Kalitesinden emin olmadığınız Kozmetik İçerik Satın Almaktan Kaçının
Asla zayıf veya etiketsiz satılan kozmetik malzemeleri kullanmayın! Tipik olarak, vitaminler ve diğer aktif bileşenler, etkinlikleri (örneğin ağırlık başına birim) veya konsantrasyonları hakkında hiçbir bilgi olmadan satılmaktadır. Genellikle bu tür içerik maddeleri saf değildir, yüksek oranda seyreltilir ve kozmetik kalitede değildir. Ek olarak, içerik maddeleri bazen sadece bir ticari isimle satılmaktadır, fakat maddenin genel bir ismi yoktur (örneğin, yüzey aktif cisimleri, emülgatörler). Kompozisyonu ve konsantrasyonu bilmeden asla malzemeler kullanmamalısınız.
 
Kozmetik Bileşenleri Düzgün Olarak Saklayın
Malzemelerin çoğu, doğru şekilde depolandığında uzun bir raf ömrüne (ay ve yıl) sahiptir. Ne tür bir bileşen olursa olsun, daima sıkıca kapalı bir kap kullanın ve bu koşullar bozulmayı hızlandırabileceğinden nem ve aşırı sıcaklıklardan kaçının. Bazı içerikler (örneğin, C ve E vitamini) ışıktan korunan yerlerde saklanırken, diğerleri buzdolabına (örneğin shea yağı, kakao yağı ve A vitamini) konulmalıdır.
 
Aşırı Isınan Yağlar ve Diğer Kozmetik Bileşenlerden Kaçının
Yağları ısıtırken dikkatli olun, çünkü belirli sıcaklıklarda yanıcıdır, dökülme ciddi yanıklara neden olabilir ve çok uzun süre veya çok yüksek sıcaklıklarda ısıtıldığında, birçok bileşen etkinliklerini kaybeder ve artık etkili olmaz. Genel olarak, aktif bileşenler ısıtılmaktan hoşlanmaz ve bu nedenle sadece karışım soğuduktan sonra eklenmelidir.
 
Aşırı Dozaj Kozmetik Bileşenlerinden Kaçının
Ticari kozmetik üreticileri çok düşük bir konsantrasyonda aktif içerikler ekleyebilirken, ev-bazlı üreticiler, fazla miktarda konsantre olurlar ve çok yüksek konsantrasyonda içerik kullanma eğilimindedirler. Çoğu malzemeyle, bu zarar vermez. Bununla birlikte, yüzey aktif cisimleri, kokular, uçucu yağlar ve koruyucular dahil olmak üzere, önerilenden daha yüksek konsantrasyonlarda eklendiğinde cilt tahrişine neden olabilen bileşenler vardır.
 
Ürünlerinizin Aşırı Asitliği ve Alkalitesinden Kaçının
Aşırı asitlik ve alkalilik, düşük ürün performansı ve hatta cilt tahrişine neden olabilir. Kozmetikler ve kişisel bakım ürünleri için en uygun pH aralığı 5 ila 7'dir. Kozmetik ürününüzün pH değerini belirlemek için bir pH göstergesi (örneğin kağıt şeritler) kullanmanızı öneririz. Bir ürün çok asidik (pH çok düşük) veya çok alkali (pH çok yüksek) olduğunda, sırasıyla küçük miktarda soda (distile suda önceden seyreltilmiş sodyum karbonat) veya limon suyu ekleyerek pH değerini kolayca düzeltebilirsiniz.
 
Dezenfekte Araçları ve Kaplar
Ev yapımı kozmetik ürünleri oluştururken bakteri ve mantarların bozulmasından ve büyümesinden kaçınmak önemlidir. Mikroorganizmalar kozmetik ürününüze sadece zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda cilt enfeksiyonlarını da tetikler. Bu nedenle, ürünlerinizi yapmak ve depolamak için kullanmayı düşündüğünüz tüm kapları daima dezenfekte edin. İzopropil alkol (ovma alkolü),% 70 alkol (etil alkol) veya başka herhangi bir ticari dezenfektan bu amaç için kabul edilebilir.
 
Koruyucular kullanın
Bakteriyel kontaminasyonu önlemek için bir başka önlem koruyucuların kullanılmasıdır. Bakteriler veya mantarlar dahil mikroorganizmaların büyümesini engelleyen doğal veya sentetik maddeler veya her ikisi de. Doğal koruyucular genellikle sentetik olanlardan daha az etkilidir. Kozmetik amaçlar için en sık kullanılan sentetik koruyucular, metilparaben, propilparaben, diazolidinil üre, fenoksi etanol, DMDM ​​hydantoin, sorbik asit, benzil alkol ve triklosanı içerir. Benzil alkol, potasyum sorbat ve fenoksietanol kullanılmasını öneriyoruz, çünkü zaten çok az advers reaksiyonla uzun zamandır başarıyla kullanılıyorlar. 
 
Kullanırken Önlem Alın
Potasyum hidroksit ve sodyum hidroksit gibi sabun yapımında kullanılan öbekler yakıcıdır ve KALİTE GÜVENCESİ üzerinde kimyasal yanıklara neden olabilir.
Ücretsiz Kargo

1.000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için