0
0
0

Cildi Mavi Işıktan Korumak

Cildi Mavi Işıktan Korumak

Cildi Mavi Işıktan Korumak
  • 18 Şubat 2020, Salı
  • 151
Kozmetik ihtiyaçlar canlıdır ve gelişen yaşamsal ssüreçler, teknolojik gelişmeler kullanım ve ihtiyaç gereklilklerini belirlemektedir. Şimdi size en yeni ve es geçilen bir konudan bahsedeceğim. Bugüne dek hep dış ortam ışıklarından(güneş vb.) korunmak için çözümler ürettik ama artık iç mekan ışıklarından da korunmamaız gerektiğini belirtmeliyiz. Evet bu ışıağa mavi ışık diyoruz ve cildiniz üzerindeki tahribatı tahminimizden çok yüksek. 
instegramda gezerken, bilgisayarınızda en sevdiğiniz netflix dizinizi izlerken, işinizi geliştirmek ve büyütmek için azimle, iştahla tabletinizden kitap okurken maruz kaldığınız ışıktır, mavi ışık.

Cilt bakımında yeni anahtar kelime bu mavi ışık (HEV -Yüksek enerjili görünüz ışık). Bütün bu ekranlarımızdan bilgisayar, telefon, tablet ve daha pek çok şey için geçerli olan bu ışık gün boynca tam olarakta yüzümüze yansımakatdır.
Mavi ışığın cilt hasarları, hızlandırılmış yaşlanma, pigmantasyon gibi birçok tehlikesi bulunmakadır. Kesinlikle dış mekan gibi iç mekandada korunma öneriyoruz.
Bu led lerden yansıyan ışınlar tabiki güneşten daha güçlü değil ama yüzümüze güneşten daha yakın ayrıca ortalama olarak bir insanın günün üçte birini bu ekranlarda geçirdiğini düşünürsek, konunun önemi anlaşılmakatadır.

İyi haber şu evet kesin kanıt belki yok ama önlemesi bukadar basitken tedirgin olmanıza gerek yok. Önlemenin ilk yolu tabiki bu ekranlardan uzak durmak ama bazılarınızın geçimini sağlamak için mecburen bu ışığa maruz kaldığınızı biliyoruz. 

Bu ekranlardan uzak duramıyorum diyenlerdenseniz, önerimiz güneşe çıkarken nasıl korunma iç güdüsü ile hareket ediyorsanız, lütfen ofiste, evde nerde olursanız olun gene aynı şekilde cildinizi koruyacak bariyer kremlerinizi sürünüz.
 
Ücretsiz Kargo

1.000 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücretsiz

Güvenli Ödeme

256-bit SSL Encrypted Ödeme

Müşteri Desteği

Tüm sorularınız için